gop gaziosmanpaşa ak parti chp iyi parti mhp zafer partisi deva partisi gelecek partisi saadet
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

10. Helal Expo Fuarı’na Kar Taneleri Kadın Kooperatifi damgası

10. Helal Expo Fuarı’na Kar Taneleri Kadın Kooperatifi damgası
30.12.2023
0
A+
A-

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi’nin maharetli kadınları, ürettikleri lezzet dolu ekmekle 10. Helal Expo Fuarı’nda altın madalya kazandı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa’nın ödüllü aşçılarını makamında ağırlayarak, tebrik etti.

10. Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası, gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Discover Events ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) iş birliğinde organize edilen şampiyona, ziyaretçilere lezzet dolu bir kapı araladı. 30 ülkeden gelen 300 aşçının yanı sıra Türkiye’den katılanlar ile birlikte toplamda bin aşçının yarıştığı şampiyonaya, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi damga vurdu.

20 ÇEŞİT EKMEK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kar Taneleri Kadın Kooperatifi’nden Özlem Öner ve Büşra Özdoğan’ın yaptığı 20 çeşit ekmek, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Şampiyonanın favorisi olan, fıstıklı zereşk üzümlü, 200 yıllık ekşi maya ile yapılan ekmek, ünlü şeflerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu altın madalyaya layık görüldü.

“BÜTÜN HANIMEFENDİLERİ KURSLARIMIZA DAVET EDİYORUZ”

Ödüllü aşçıları makamında ağırlayan Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa’da güçlü kadınlarımız, yerli ürünlerimizi her gün geliştiriyor. Biz de Gaziosmanpaşa’nın ürünlerini geliştirmelerine destek olurken, bu ürünleri halkımızla buluşturmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz tamamen yerli ve milli mutfak lezzetlerini geliştirmek. Hanımefendiler, bu ekmeğin nasıl yapıldığını öğrenmek için Kadın ve Aile Müdürlüğümüzün bünyesindeki kurslarımızı ziyaret edebilirler. Kendi evlerinde bu ekmeği yapıp, geleneğimizi devam ettirebilirler. Bütün hanımefendileri kurslarımıza davet ediyoruz.” dedi.

KAYNAK: Gaziosmanpaşa Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.