Deprecated: Mobile_Detect::__construct(): Implicitly marking parameter $headers as nullable is deprecated, the explicit nullable type must be used instead in /home/u0634652/public_html/wp-content/plugins/adfoxly/includes/mobiledetect/Mobile_Detect.php on line 887

25 yıldır kuyumculuk yapan H.G., iş yerindeki altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Sahte altın ve teslim edilmeyen ziynet eşyaları nedeniyle birçok kişi mağdur oldu. Polis tarafından yakalanan H.G., adliyeye sevk edildi.

Mevlana Mahallesi Sefa Caddesi’nde kuyumculuk yapan H.G., 31 Temmuz Perşembe akşamı iş yerindeki tüm altınları alarak kepenkleri kapattı ve kayıplara karıştı. Ertesi gün dükkâna gelen müşteriler, kendisine ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Bazı müşteriler, düşük ayarlı ya da sahte altın aldıklarını öne sürdü. Şikayetlerin ardından harekete geçen polis, H.G.’yi 2 Ağustos’ta yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan eşi E.G.’nin de kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Mağdurlardan S.M., kuyumcudan 130 bin liraya altın zincir aldığını ve teslimatın sürekli ertelendiğini belirtti. S.M., “Bana geçici olarak bir zincir verdi. Başka bir kuyumcuda kontrol ettirdim, sahteymiş” dedi. Bir diğer mağdur A.K., vurgunun 400 milyon lirayı bulduğunu iddia etti. A.K., “Annem bileziklerini verdi, günlerce oyaladı. Son gün, yangın çıkacaktı diye bahane uydurdu” ifadelerini kullandı. Mahalle sakini Y.K. ise, “Gösterişli yaşamıyla güven kazandı, sonra da insanları dolandırdı” diye konuştu.

Kaynak:NTV