gop gaziosmanpaşa ak parti chp iyi parti mhp zafer partisi deva partisi gelecek partisi saadet
DOLAR
27,2164
EURO
28,8506
ALTIN
1.677,34
BIST
8.304,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Başkan Ali Şen’den eleştiri ve öneri dolu açıklama

Başkan Ali Şen’den eleştiri ve öneri dolu açıklama
01.08.2022
0
A+
A-

Gaziosmanpaşa’nın güzide takımlarından Pazariçi Köprülü Spor’un Başkanı Ali Şen, amatör sporlar ve amatör spor kulüpleri ile ilgili bir takım eleştiri ve önerilerde bulundu.

Başkan Ali Şen kaleme aldığı açıklamada amatör sporlar ve amatör spor kulüpleri ile ilgili bir takım önerilerde bulunurken, mevcut dönem uygulamaları ve eksiklikleri ilgili de eleştiri yapmaktan kaçınmadı.

İşte Pazariçi Köprülüspor Başkanı Ali Şen’in o açıklamaları:

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ İLE İLGİLİ NAÇİZANE ÖNERİLER

Ülkemizin en güçlü STK’ları olan spor kulüpleri aileleri adına amatör sporların gelişimi adına mutlaka kıpırdamalı, harekete geçmeli.

Kulüpler, Amatör Birlikleri, İl Temsilcilikleri, ASKF’ler, Gençlik Spor Müdürlükleri, TFF, Belediyeler ve Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı çatı altında bir araya gelerek ülkenin amatör sporunu mutlaka tekrar gözden geçirerek, ‘AMATÖR SPOR‘da reformlar yapmalı.

Öncelikle tesisleşme ile ilgili çalışmalar yapılarak ülkenin dört bir yanında yediden yetmişe herkesin SPOR yapabileceği; adına ‘SPOR KÖYÜ’ mü deriz, ÇOK AMAÇLI SPOR TESİSİ’ mi deriz, ne dersek diyelim, sporcu yetiştirmenin en önemli unsuru olan TESİSLERİ çoğaltalım.

Yeni yapılacak tesisler şehrin göbeğinde yapılıyorsa bilin ki harcanan paralara yazık ediliyor olacak. Tesisler şehir merkezlerinin dışında çok büyük alanlarda yapılmalı. İlçe merkezlerinden bu tesislere İETT araçları servis yapabilmeli.

Tesislerde birçok spor yapılabilmeli. Belediyede çalışan, konusunda uzman olan SPOR EĞİTİMCLERİ olmalı. Tesislere bireysel olarak giden herkese bu eğitimciler aracılığıyla SAĞLIKLI SPOR yaptırılmalı.

Şehirlerin merkezlerinde dünya kadar para harcanan yerler eninde sonunda birilerine peşkeş çekiliyor ve kullanım hakkı verilerek spor kulüpleri dışında birilerinin ekmeğine maalesef yağ sürülüyor.

Tesisleşme ile aslında birçok sorun çözülmeye başlamış olacak.

Ülke genelinde lisanslı sporcu sayısını arttırmak tüm kulüplerin önceliği olmalı. Bununla ilgili özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı özendirici aktiviteler yapılmalı. Lisanslı olan öğrenciye okullarda ki girilecek sınavlarda ek puanlar verilmeli. Çocuklar Sportif anlamda en az iki dalda lisans alması için teşvik edilmeli.

Tesis sorunu çözüldüğünde, lisanslı sporcu sayısı arttığında, yapılacak iş yetenekli olan gençlerimizi profesyonelliğe ve Milli Takıma taşıyabilmek anlamında çalışmalar yaptırılmalı. Bu seçilen yetenekler ve tesisleşme ile OLİMPİYATLARDA başarılı olarak söz sahibi olacağımız gün gibi aşikar olacaktır.

Türkiye’de Amatör Spor Kulübü olabilmenin, kaynak bulmanın yegane yolu ‘DAYI’nın olması ile alakalı. Dayın var ise hiç kimse sormuyor; ‘Siz bu kulübü nasıl idare edeceksiniz, kaynak nasıl bulacaksınız, onlarca çocuk aileleri tarafından size teslim ediliyor bu çocuklara  kulübünüzde kim eğitim verecek, nerede eğitim yaptıracaksınız?’ diye. Dolduruyorsunuz evrakları, uyduruktan bir sahadan kullanabilir yazısını alıyorsunuz, (belki yerel yönetime soruluyor, bilemiyorum) onlarda oy uğruna ‘Amatör’ olsun diyor. Böylece bir Amatör Spor Kulübü oluyorsunuz.

Aslında Amatör olan ve olmuş kulüplerden teminatlar, güvenceler alınmalı ki her şey daha sağlıklı olsun. Bizde işler ‘saldım çayıra mevlam kayıra’ olunca her şeyimiz Allah’a emanet oluyor.

Tabi ki bu arada amatörlüğün sağlıklı işlemesi için Bakanlık, Federasyon, Gençlik Spor Müdürlükleri, İl Temsilcilikleri, ASKF, İlçe Amatör Birlikleri, spor kulüplerine resmi kaynaklar bulmalı.

‘Yerel Yönetimler Yasası’ ile spor kulüplerine zorunlu destekler sağlanmalı.

Sakın örneğim yanlış anlaşılmasın! Camide görev yapan hocalar devletten maaş alarak hizmetlerini yapmaktalar. Spor kulüplerinde çocuklara hizmet veren Antrenörler haftanın en az üç günü idman, iki gün müsabaka hizmeti vermesine rağmen devletten hiçbir destek alamıyorlar. Bu anlamda spor kulüplerinin belgeli ‘Eğitim Veren Antrenörleri‘ en azından belediyelerde Part-Time  çalışıyor gösterilerek  ücret alabilmeli.

Amatör liglere isim verecek sponsorlar bulunmalı. Firmalar, bu sponsorluk bedellerini, ödeyecekleri kurumlar vergisinden mahsup edebilmeli.

Lig TV yayınını kazanan kuruluştan elde edilecek gelirin en az %5’lik bölümü Amatör Sporlara bütçe olarak ayrılmalı.

Sağlık açısından zararlı kabul edilen sigara, alkol, gazlı içecek üreticilerinden AMATÖR SPOR’a katkı adı altında mutlaka bir fon oluşturulmalı ve kulüplere bu fon kaynak olmalı.

Spor kulüplerinin denetimi mutlaka ‘Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı olmalı ve Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili yeni bir mevzuat oluşturulmalı.

Amatör spor kulüplerinde lisanslı olan sporcular resmi müsabaka ve idmanda olabilecek sakatlıklar ile ilgili özel ve devlet hastanelerinde tedavi olabilmeli.

Bunların dışında tüm semtlerde SPOR yapılabilmesi adına mutlaka ‘MAHALLİ LİGLER’ kurulmalı.

Ali Şen – Pazariçi Köprülü Spor Kulübü Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.