Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 2024 Yerel Seçimleri için yeniden Cumhur İttifakı Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı oldu.
27 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhur İttifakı’nın İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı’nda ilçeleri tek tek anons eden Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa adayının Hasan Tahsin Usta olduğu açıklandı. 10 aday adayı arasından yeniden aday gösterilen Hasan Tahsin Usta 3. döneminde belediye başkanı olmak için yarışacak.
AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA COŞKUYLA KARŞILANDI
AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı’nın ardından Gaziosmanpaşa’ya dönen Başkan Usta’yı partililer coşkuyla karşıladı. AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda partili, Usta’ya sevgisini ve desteğini dile getirdi.
GAZİOSMANPAŞA’DA CUMHUR İTTİFAKINDAN BİRLİK POZU
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Aydemir, MHP Gaiosmanpaşa İlçe Başkanı Korhan Çalışkan ile bir araya gelen Usta, birlikte poz verdi.
“ÜÇÜNCÜ KEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KİMSEYE NASİP OLMAMIŞ”
İlçe başkanlığında tebrikleri kabul eden Başkan Usta, adaylık sonrası yaptığı ilk açıklamada, “10 yıldır burada sizlerle birlikte, sizlerin duası ve desteğiyle şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Bu süreçte Gaziosmanpaşa’yı baştan başa yenilemeye ve yapılmamış birçok hizmeti bu şehre kazandırmaya gayret ettik. Gaziosmanpaşa algısına baktığımızda, bir türlü hak ettiği yere erişememişti. Bunun, bizim için önemli olduğunu ve mutlak suretle değişmesi gerektiğini düşündük” dedi. Usta, bu süreçte yapısal dönüşümle yeni projeleri ilçeye kazandırmanın yanı sıra kültürde, sanatta, sporda ve eğitimde yeni hizmet ve projelere ağırlık verdiklerini ifade etti. Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa’nın kuruluşundan bugüne üçüncü kez belediye başkanlığı kimseye nasip olmamış. Onun için bir de bunun farkındayız, sorumluluğumuzun farkındayız” diye konuştu. Gençlere ve bilimede vurgu yapan Usta, “Gaziosmanpaşa ilçemizde son bir yılda sadece 50 binin üzerinde gencimizi bilimle ve teknoloji ile buluşturduk. Bunları artırmamız, devam ettirmemiz gerekiyor. Gaziosmanpaşa’da önümüzdeki süreçte kültürün, sanatın, sporun, kadınlar üzerindeki istihdamın ve yaşanabilir bir şehir olmanın, dirençli bir şehir olmanın çabası içinde olacağız” ifadelerini kullandı.
“CANLA BAŞLA YOLA DEVAM”
Başkan Usta Resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterildik. #TürkiyeYüzyılı vizyonumuz ile Gaziosmanpaşamızı geleceğe taşımak ve 16 mahallemizin her bir köşesine hizmet götürmek için canla başla yola devam!”, “Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adaylığı ile yeniden şereflendirilmenin mutluluğunu, İlçe Başkanlığımızdaki dostlarımızla paylaştım. İlçemizin her sokağı, her caddesi ve her mahallesinde Cumhur İttifakımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.